Tässä ohjeessa neuvotaan Prime 3 version asennus. Yritys- ja opiskelijaversion media on täsmälleen sama kuin muiden versioiden, ainoastaan lisenssi eroaa. Huom. Tässä ohjeessa oletetaan, että koneelle ole asennettu Mathcadin vaatimia Windows-lisäyksiä. Jos niitä ei ole, asennus huomauttaa asiasta ja pyytää asentamaan ne. Koska monet muut ohjelmat ovat voineet jo asentaa Windows-lisäykset ja näin tämä ilmoitus enää harvoin tulee, ohjeessa tehdään tämä oletus.

Huom. Tässä ohjeessa oletetaan, että PTC:n tiliä ole luotu.
Asennus aloitetaan joko suoraan ladatulta tiedostolta tai CD-levyltä.

1. Valitse Mathcad-asennusmedian hakemisto (tai CD-asema)
  2. Klikkaa Setup.exe
    ptc1
    Asennus käynnistyy
  3. Valitse alareunasta Next
  4. Hyväksy lisenssisopimus
  5. Voi vaikuttaa asennusvaihtoehtoihin valitsemalla Customize…. Yleensä tälle ei tarvitse tehdä mitään. Ohjelma osaa valita 64 tai 32-bittisen asennuksen. Mathcad PDSI support tarkoittaa PDF-tiedostojen tulostamista. Se asennetaan, ellei käytössä ole jo Adobe Acrobat ohjelmaa (ei pelkästään Reader) Valitse Install.
    ptc2
  6. Asennus alkaa
    ptc3
  7. Kun asennus on mennyt loppuun, valitse Finish
    ptc4

Lisenssin asennus

Nyt voidaan käynnistää Mathcad ja asentaa lisenssi.

1. Käynnistä Mathcad Prime 3.0 esim. työpöydällä olevasta ikonista
    pct5
  2. Mathcadin lisenssihaku käynnistyy. Tässä on 3 valintaa
    ptc6
    Activate purchased license
    Aktivoidaan Mathcad lisenssi, josta on saatu tuotekoodi Tämä on lähetetty opiskelijaversion ja yksittäisversion hankkineille.
    Request 30 day, full functionality license
    Haetaan 30 päivän lisenssi, jolla kaikki ominaisuudet ovat tämän ajan käytössä. Sen jälkeen ohjelman käyttö jatkuu ilmaisena Express-versiona, ellei lisenssiä hankita.
    Start using Mathcad Express
    Ohjelmana asentuu ilmaisena Express versiona. Tällöin ei kerätä mitään käyttäjätietoja, vaan ohjelmaa voidaan heti käyttää. Express-versiolla sisältää osan Mathcadin ominaisuuksista, esim. perusfunktiot.
  3. Jos on jo saatu tuotekoodi, valitaan Activate purchased license
    Asennus kysyy PTC:n käyttäjätiliä. Todennäköisesti sitä ei ole, joten se tulee perustaa.
    ptc7
  4. Täytä käyttäjätiedot. Opiskelijoiden tulee merkata I am a student rasti.
    ptc8
  5. Tilin luonnin jälkeen annetaan Mathcadin mukana tullut Product Code. Host ID tarkoittaa koneen verkkokortin fyysistä osoitetta (MAC-osoite)
    Valitse Next
    ptc9
  6. Valitse asennettava lisenssi ja valitse Acquire License
    ptc10
  7. Lisenssi on asennettu
    ptc11

Onneksi olkoon, Mathcad Prime 3 on käytettävissä.