Mastercam X9 MU3 päivitys

MU3 päivitys tulee ajaa X9MU2 version päälle.
Sen voi laittaa sekä englannin- ja suomenkieliseen versioon.
Mitkään valikot eivät muutu.
Päivitys sisältää mm. SolidWorks 2016 SP0 kääntäjän
Mastercam.exe tiedoston versionumeroksi tulee 18.0.18466.0

Huom. Ylläpidon tulee olla voimassa vähintään 30.11.15 saakka

Tässä Mastercam MU3 korjaukset ja uudet piirteet

Tässä Mastercam for Solidworks MU3 päivitys
Versionumeroksi tulee 18.0.18466.0

Huom. Ylläpidon tulee olla voimassa vähintään 30.11.15 saakka

Tässä Mastercam for Solidworks MU3 korjaukset ja uudet piirteet
Tässä Mastercam CATIA MU3 päivitys

X9 ohjelmistoperheen esite

X9 uudet piirteet kirja

X9 for SOLIDWORKS uudet piirteet kirja

X9 pikaopas

X9 for SOLIDWORKS pikaopas

X9 Järjestelmänvalvojan opas

Mastercam X9 MU2 päivitys

MU2 päivitys voidaan ajaa suoraan X9 tai X9MU1 version päälle.
Sen voi laittaa sekä englannin- ja suomenkieliseen versioon.
Mitkään valikot eivät muutu.
Mastercam.exe tiedoston versionumeroksi tulee 18.0.1554.0

Tässä Mastercam for Solidworks MU2 päivitys
Versionumeroksi tulee 18.0.1554.0

Huom. Ylläpidon tulee olla voimassa vähintään 30.04.15 saakka

Huom. Mahdollisia vaikeuksia ylläpitopäivityksen asennuksessa
1) Asennus ilmoittaa puuttuvasta Mastercam_Installer.msi tiedostosta
2) Asennus ei voi sulkea CodeMeter-ohjelmaa
Tässä ohjeet

Mastercam X9 MU1 päivitys

MU1 päivitys voidaan ajaa suoraan X9 version päälle.
Sen voi laittaa sekä englannin- ja suomenkieliseen versioon.
Mitkään valikot eivät muutu.
Mastercam.exe tiedoston versionumeroksi tulee 18.0.14020.0

Huom. Ylläpidon tulee olla voimassa vähintään 30.04.15 saakka

Mastercam X9

Tämä sisältää sekä Mastercam ja Mastercam for SOLIDWORKS versiot
Näin ollen koko on noin 2 GB
Versiossa X9 tavallisen Mastercamin käyttäjät saavat myös SOLIDWORKS-version ilman eri veloitusta. Samoin Solids kuulluu kaikkiin X9 ohjelmiin.
Mill Level 1 tilalla on Mill , joka vastaa vanhaa Level 2 versiota.

Lataa koko paketti (tätä pakettia on korjattu 24.9.15)

Pienempi paketti

Tuossa suuremmassa paketissa on sekä Mastercam ja Mastercam for Solidworks suom.
Tässä on vain Mastercam. Paketti sopii myös hiljaiseen asennukseen

Suomenkieliset valikot

HUOM. 02.11.17 Jos simuloinnin suomennos ei toimi tai simulointi ei lähde käyntiin ja antaa pitkän virheilmoituksen, tulee tämä tiedosto asentaa
C:\Program Files\mcamX9\resources\fi\UbvsResources.resources.dll
Lisäksi tämä tiedosto saattaa viallinen, joten sen oikea versio sisältyy asennukseen
C:\Program Files\mcamX9\resources\UbvsResources.dll
Pitää myös tarkistaa, mcamx9-pääkansiossa ei ole tätä tiedostoa, Jos on, se tulee poistaa.

Tässä tarvittava X9 simuloinnin tiedosto
Se tulee asentaa alla olevien jälkeen. Alla olevassa paketissa on myös tämä korjaus

Tässä pelkät Mastercamin suomenkieliset valikot.
Nämä voi asentaa vanhempien päälle tai englanninkieliseen versioon. Uusin korjaus 01.11.17
Nämä asentuvat tiedostoa klikaamalla.

Mastercam for Solidworks

HUOM. 02.11.17 Jos simuloinnin suomennos ei toimi tai simulointi ei lähde käyntiin ja antaa pitkän virheilmoituksen, tulee tämä tiedosto asentaa
C:\Program Files\mcamX9\resources\fi\UbvsResources.resources.dll
Lisäksi tämä tiedosto saattaa viallinen, joten sen oikea versio sisältyy asennukseen
C:\Program Files\mcamX9\resources\UbvsResources.dll
Pitää myös tarkistaa, mcamx9-pääkansiossa ei ole tätä tiedostoa, Jos on, se tulee poistaa.

Tässä tarvittava X9 for Solidworks simuloinnin tiedosto
Se tulee asentaa alla olevien jälkeen.

Mastercam for Solidworks X9 suomenkieliset valikot
Nämä voi asentaa vanhempien päälle tai englanninkieliseen versioon. Uusin korjaus 12.01.16
Nämä asentuvat tiedostoa klikaamalla.

Mastercam opiskeluversion (HLE) suomenkieliset valikot.
Nämä voi asentaa vanhempien päälle tai englanninkieliseen versioon. Uusin korjaus 12.01.16
Nämä asentuvat tiedostoa klikaamalla.
15.1.16 Huom. Joillekin opiskeluversion käyttäjille on mennyt vahingossa englanninkielinen versio, vaikka levyssä lukee suomenkielinen. Tällä voi korjata asennuksen.
Jos halutaan myös työtilat suomeksi, tässä lisäohje
Osa 2, jossa shared ja user tiedot

Nämä asennetaan sharedx9 ja my mcamx9 kansioihin
Niihin sisältyvät koneen- ja ohjauksenmäärittelyt ja työkalut yms.
Yleensä näitä ei tarvitse päivittää.
Samat tiedostot ja kansiot ovat Mastercamin common kansion alla
SharedDefaults ja userdefaults kansioissa.
Kun Mastercam asennetaan koneenmäärittelyt, työkalut jne ym. tiedot kopiodaan Käyttäjät/Julkinen…. kansioihin
Kun Mastercam käynnistetään ensimmäistä kertaa userdefaults kansion sisältö kopiodaan nykyisen käyttäjän my mcamx9 kansioon. Jos lisätään toinen käyttäjä, hänelle luodaan vastaava kansio.

Huom. Ylläpidon tulee olla voimassa vähintään 30.04.15 saakka

Tool Manager suomenkileiset tiedostot

Tool Manager saattaa näkyä vain osittain suomenkielisienä
Kun nämä tiedostot puretaan

C:\Program Files\mcamX9\Extensions
(tai vastaaviin McacfroSWX9 tai HLE)

kansioon näkyy kaikki suomeksi

Tämä tiedosto käy kaikille versiolle

Englanninkieliset valikot

Nämä on asennettava käsin toistaiseksi.
Koko paketti menee
C:\Program Files\mcamX9 -kansioon.
Sen jälkeen vielä kopioidaan
C:\Program Files\mcamX9\common\SharedDefaults kansion sisältö
C:\Käyttäjät\Julkinen\Julkiset tiedostot\shared mcamx9 kansioon
ja
C:\Program Files\mcamX9\common\UseDefaults kansion sisältö

Käyttäjän Tiedostot\my mcamx9 kansioon.

Valikot toimivat myös opiskeluversiossa. Kansiot ovat vastaavasti merkinnällä HLE

Tässa englanninkieliset valikot