XP
Käytä komentoa: Käynnistä – Suorita ja kirjoita :
”C:\Program Files\Mathsoft\Mathcad 15\mathcad.exe” /register
(versiolla 12, 13 ja 14 luonnollisesti Mathcad 12, 13 tai 14) Tässä olettaen, että Mathcad on asennettu C:\Program Files\Mathsoft\Mathcad XX –hakemistoon)
Kursori muuttuu tällöin tiimalasiksi, kun Windows rekisteriin korjataan Mathcad-merkinnät. Rekisterin korjaaminen kestää muutamia sekunteja, pisimmillään minuutin.

Windows 7
Windows 7 Suorita-komento löytyy¨seuraavasti
Käynnistä, kirjoita hakuriville Suorita

Suorita1
Valitse haun jälkeen Suorita

Suorita12

Selaa Mathcad-hakemistoon ja valitse Mathcad.exe (mathcadin käynnistysikoni näkyy)
Yleensä Windows 7 64-järjestelmässä
C:\Program Files (x86)\Mathcad\Mathcad 15\mathcad.exe
Lisää Suorita-rivin loppuun /register ja paina OK
Kursori muuttuu tällöin tiimalasiksi, kun Windows rekisteriin korjataan Mathcad-merkinnät. Rekisterin korjaaminen kestää muutamia sekunteja, pisimmillään minuutin.

rekistkorjaus

Koko teksti ”C:\Program Files (x86)\Mathcad 15\mathcad.exe” /register ei mahdu näkymään tässä.

Tämän jälkeen Mathcad voidaan käynnistää normaalisti.