Näytöt jotka ovat poikkeavan kokoisia, tai joissa on tavallista suurempi resoluutio, näiden kanssa saattaa esiintyä sellaista, ettei kaikki näy oikein. Tämä johtuu siitä miten Windows skaalaa tiettyjä elementtejä suuremmaksi, jotta käyttäjä näkisi ne helpommin.

Ratkaisu

Muutetaan näytön skaalausasetuksia.

Windows 7

Mene Ohjauspaneeliin -> Ulkoasu -> Mukauttaminen. Klikkaa ”Tee tekstistä ja kuvista suurempia ja pienempiä” ja säädä asetus 100%

Windows 8

Klikkaa hiiren oikealla työpöytää ja valitse ”Näytön resoluutio”. Klikkaa kohtaa ”Tee tekstistä ja kuvista suurempia ja pienempiä” ja säädä asetus 100%

Windows 10

Klikkaa hiiren oikealla työpöytää ja valitse ”Näytön asetukset”. Avaa ”Muuta tekstin, sovellusten ja muiden kohteiden kokoa” ja säädä asetus 100%

Klikkaa Mastercamin käynnistyskuvaketta hiiren oikealla ja mene Yhteensopivuus-välilehdelle. Ruksi kohta ”Ohita suuren DPI-skaalauksen käyttö”. Valitse alasvetolaatikosta ”Järjestelmä”.

Jos et löytänyt tuota pikakuvakkeen asetusta, sinulla ei ole viimeisin versio Windows 10 käyttöjärjestelmästä.