Hiljainen asennus voi olla avuksi kun asennetaan Mastercam 2018 monelle koneelle joka on kätevä isommassa organisaatiossa. Hiljainen asennusta voidaan käynnistää kahdella eri tavalla riippuen asennustiedoston muodosta. Ensin kuvataan USB-tikulla olevan asennusmedian hiljainen asennus ja sitten tukisivulta ladatun asennustiedoston hiljainen asennus.

• USB-tikulta

1. Kopioi asennusmediasta …\Mastercam\data\mastercam\ kansiosta Mastercam_Installer.msi tiedosto paikalliselle kansiolle, esim. C:\SilentAsennus
  2. Avaa komentokehotetta klikkaamalla siihen oikealla hiirennäppäimellä ja valitsemalla ”Suorita järjestelmävalvojana”.
  3. Mene hakemistoon (cd) joka luotiin, eli esim. cd C:/SilentAsennus
  4. Kirjoita käsky:
    msiexec /i Mastercam_Installer.msi CNC_SIM_TYPE=”N” /qn

Tällä komennolla Mastercam 2018 asennetaan ja käyttää NetHASPia lisenssinhakuun.

• Ladattu tiedosto tukisivulta

1. Kopioi Mastercam_2018_01_09_FI.exe (tiedoston nimi voi olla eri riippuen tiedoston luonnin päivämäärästä) paikalliseen kansioon esim. C:/SilentAsennus.
  2. Avaa komentokehotetta klikkaamalla siihen oikealla hiirennäppäimellä ja valitsemalla ”Suorita järjestelmävalvojana”.
  3. Mene hakemistoon (cd) joka luotiin, eli esim. cd C:/SilentAsennus
  4. Kirjoita käsky:
    Mastercam_2018_01_09_FI.exe -sp”/silent /action=install /language=fi-FI /CNC_SIM_TYPE=N” /qn

Tällä käskyllä Mastercam 2018 asennetaan suomenkielisenä ja käyttää NetHASPia lisenssinhakuun.