Mastercam toimii hitaasti, grafiikka tökkii. koko ohjelma menee jumiin tai ei käynnisty Windows 10 päivityksen jälkeen.

Syy

Microsoft on tehnyt päivityksiä Windows 10 käyttöjärjestelmään (Windows 10 Fall Creators Update) jotka ovat aiheuttaneet ongelmia ohjelmille jotka käyttävät parasolid-ydintä.

Ratkaisu

Microsoft on julkaisut 31.1.2018 päivityksen joka korjaa ylämainitut ongelmat. Paina Windows-näppäintä näppäimistöllä, kirjoita winver ja paina Enter. Ikkuna ilmestyy joka kertoo tietokoneen Windows version. Tarkista että versio on 1709 ja että koontiversio on 16299.214 tai uudempi. Jos koontiversio on vanhempi kuin 16299.214 Windows on päivitettävä. Monesti Windows pystyy tehdä tämän automaattisesti mutta päivityksen voi myös ladata tästä: https://www.catalog.update.microsoft.com/Search.aspx?q=KB4058258

Kun päivitys on asennettu Windows koontiversio pitäisi olla 16299.214 tai uudempi. Tämän jälkeen Mastercam pitäisi alkaa toimimaan paremmin.