Mastercam 2018, 2019 tai 2020 Silent Install, eli hiljainen asennus

admin /

Hiljainen asennus voi olla avuksi kun asennetaan Mastercam 2018 tai 2019 monelle koneelle, joka on kätevä isommassa organisaatiossa. Hiljainen asennusta voidaan käynnistää kahdella eri tavalla riippuen asennustiedoston muodosta. Ensin kuvataan USB-tikulla olevan asennusmedian hiljainen asennus ja sitten tukisivulta ladatun asennustiedoston hiljainen asennus.

• USB-tikulta
  1. Kopioi asennusmediasta …\Mastercam\data\mastercam\ kansiosta Mastercam_Installer.msi tiedosto paikalliselle kansiolle, esim. C:\SilentAsennus
  2. Avaa komentokehotetta klikkaamalla siihen oikealla hiirennäppäimellä ja valitsemalla ”Suorita järjestelmävalvojana”
  3. Mene hakemistoon (cd) joka luotiin, eli esim. cd C:/SilentAsennus
  4. Kirjoita käsky:
    msiexec /i Mastercam_Installer.msi CNC_SIM_TYPE=”N” /qn

Tällä komennolla Mastercam 2018 asennetaan ja käyttää NetHASPia lisenssinhakuun.

• Ladattu tiedosto tukisivulta
  1. Kopioi Mastercam_2018_01_09_FI.exe (tiedoston nimi voi olla eri riippuen tiedoston versiosta tai luonnin päivämäärästä) paikalliseen kansioon esim. C:/SilentAsennus.
  2. Avaa komentokehotetta klikkaamalla siihen oikealla hiirennäppäimellä ja valitsemalla ”Suorita järjestelmävalvojana”.
  3. Mene hakemistoon (cd) joka luotiin, eli esim. cd C:/SilentAsennus
  4. Kirjoita käsky:
    Mastercam_2018_01_09_FI.exe -sp”/silent /action=install /language=fi-FI /CNC_SIM_TYPE=N” /qn
  5. Tällä käskyllä Mastercam 2018, 2019 tai 2020 asennetaan suomenkielisenä ja käyttää NetHASPia lisenssinhakuun.

Hiljainen asennus asentaa Mastercamin oletuskansioon, mutta jos haluat muuttaa, mihin kansioon Mastercam asentuu sen voit tehdä /CNC_DEST_DIR käskyllä, eli jos haluat että Mastercam 2020 asentuu esimerkiksi Mcam2020 kansioon, kirjoita:

mastercam2020-web.exe -sp”/silent /action=install /CNC_DEST_DIR=C:\Program Files\Mcam2020 /CNC_UNIT_TYPE=M /CNC_SIM_TYPE=N” /qn