Verkkolisenssi ei palaudu kun Mastercam suljetaan

admin /

Ongelman syy

Jos lisenssi ei palaudu kun Mastercam suljetaan, silloin työaseman lähettämät paketit eivät aina saavu lisenssipalvelimelle. Paketit lähetetään oletuksena UDP-protokollalla porttiin 475. UDP paketit ovat kuin kirjeitä, et voi tietää menevätkö ne perille. Sitä silti käytetään oletuksena, koska pääsääntöisesti sen liikennettä ei ole estetty.

Sääntö palomuuriin

Aluksi kannattaa tehdä palvelimen palomuuriin poikkeus (Windowsin laajennettu palomuuri /Firewall with advanced security) saapuvalle puolelle, portille UDP 475. Jos tämä ei auta, lisää poikkeus myös lähtevälle puolelle. Lopuksi voit myös kokeilla lisätä poikkeuksen työaseman palomuuriin.

TCP-menetelmä

Joskus tilanne ratkeaa kun otamme käyttöön TCP-protokollan. Se on vastaa enemmän puhelua. Aluksi luo poikkeus palvelimen palomuuriin TCP 475 ja sitten mene työasemalle. Mene Mastercamin asennuskansioon (esim. C:\Program Files\mcam2017) ja kopioi nethasp.ini -tiedosto työpöydälle. Tiedosto pitää kopioida koska uudemmat Windows-järjestelmät eivät helpolla anna muokata tiedostoa alkuperäisessä kansiossa. Avaa Nethasp.ini (esim. Notepad/muistio).

Muuta riville NH_TCPIP_METHOD arvoksi TCP esimerkin mukaisesti.

Samalla voit kertoa missä koneessa palvelu pyörii.

Ja ottaa Broadcast-menetelmän pois päältä, koska emme nyt tarvitse sitä.

Tallenna tiedosto ja kopioi se takaisin alkuperäiseen sijaintiin.

Virransäästö

Joissain kannettavissa tietokoneissa verkkokortin virransäästö voi aiheuttaa lisenssiongelmia. Avaa Verkkoyhteydet-ikkuna ja mene verkkokortin ominaisuuksiin.

Klikkaa määritä.

Ja ota virransäästö pois päältä.