Mastercam 2020 antaa OpenCL varoituksen

Ongelma

Kun käynnistää Mastercam 2020 tulee varoitus, että OpenCL versio 1.2 ei täyty.

Mistä on kyse?

Mastercam on viimeisen parin version ajan alkanut käyttää OpenCL teknologiaa mikä mahdollistaa laskelmien lähettämistä näytönohjaimelle, joka tekee ohjelmasta nopeamman. Alkaen Mastercam 2020 versiosta ohjelma varoittaa, jos näytönohjaimen ajurit eivät tue Mastercamin käyttämää OpenCL 1.2.

Mitä pitäisi tehdä asialle?

Jos OpenCL vaatimus ei täyty, ohjelma voi vielä käynnistää mutta se saattaa olla hitaampi tai saatat huomata muita ongelmia käytössä. Mahdollisten ongelmien välttämiseksi kannattaa nopeasti tehdä pari asiaa.

Ensin kannattaa päivittää näytönohjaimen ajurit, joka monesti korjaa tämän ongelman.

Nvidian ajureita löydät tästä sivusta.

AMD:n ajurit löydät tästä sivusta.

Jos ajureiden päivityksen jälkeen vielä saat varoituksen, kannattaa tarkistaa jos näytönohjaimesi tukee OpenCL 1.2 . Tämä tieto löytyy näytönohjaimen tuottajan verkkosivuilta mutta voit myös tarkistaa jos näytönohjaimesi löytyy tästä listasta. Jos näytönohjaimesi on just tullut markkinoille se ehkei ole vielä ehtinyt listaan, mutta se hyvin todennäköisesti tukee OpenCL 1.2 versiota.

Jos näytönohjain ei löydy listalta tai sen valmistaja ilmoittaa, että se ei tue OpenCL 1.2, kannattaa vaihtaa työaseman näytönohjain uudempaan.