Ohjelmistopohjaisen verkkolisenssin etäkäyttö

admin /

Ongelma

Mastercamia tarvitsee käyttää työpaikan sijasta kotona.

Ratkaisu

Jos Mastercamin lisenssi on ohjelmistopohjainen, asiakaskoneelta täytyy olla pääsy lisenssipalvelimella. Tällöin käytettävällä koneella tulee olla pääsy käyttävälle lisenssipalvelimelle käyttäen virtuaalista erillisverkkoa, joka tunnetaan paremmin nimellä VPN (Virtual Private Network) sekä CodeMeter WebAdmin tulee konfiguroida osoittamaan suoraan lisenssipalvelimen IP-osoitetta. Johtuen VPN-yhteydestä automaattinen haku ei löydä lisenssiä, vaan jokainen asiakaskone tulee konfiguroida hakemaan palvelimen IP-osoitetta.


  1. Jotta asiakas voidaan ohjata osoittamaan suoraan verkon lisenssipalvelinta, käynnistä Windowsin Käynnistä-valikon CodeMeter kansiosta CodeMeter Control Center.
    Klikkaa CodeMeter Control Center ikkunan oikeasta alareunasta WebAdmin. Oletusselain avaa seuraavan osoitteen: http://localhost:2235

  1. Klikkaa WebAdmin sivun yläreunasta Configuration välilehteä. Valitse add new Server.
  1. Kirjoita Mastercamin ohjelmistopohjaista lisenssiä hallitsevan palvelimen IP-osoite.
  1. Kun lisenssipalvelimen IP-osoite on syötetty, klikkaa Apply ennen poistumista WebAdmin sivulta. Nyt Mastercam katsoo aina tuota IP-osoitetta etsiessään käytettävissä olevaa lisenssiä.

Huom. 1: Mitään lisenssipalvelimella ei tarvitse muuttaa, jota sitä voitaisiin käyttää etänä. Jos lisenssipalvelin lähettää tietoa verkossa ja jos asiakaskoneilla on yhteys porttiin 22350, ne voivat ottaa Mastercam lisenssin käyttöön lisenssipalvelimelta. Jollei tämä toimi, varmista etteivät palomuuriasetukset käsittele etäyhteyksiä eri tavoin kuin paikallisia.

Huom 2: Jos käyttäjä haluaa RDP etätyöpöytäyhteyden (Remote Desktop Protocol) toimiston koneelle, Mastercam tätä konetta etätyöpöytäyhteydellä Tämä koska etäkäytettävä kone on suoraan yhteydessä verkon lisenssipalvelimeen. Tämä ei kuitenkaan ole mikään optimiratkaisu, mutta se toimii.