Hiljainen asennus Mastercam 2024 versiolle

admin /

Hiljaisella asennuksella Mastercamin voi asentaa ilman graafista käyttöliittymää. Hiljainen asennus sopii automaattiseen asennukseen, jota voidaan ohjata Windows AD-palvelimelta.

Mastercam 2024 hiljainen asennus tehdään samalla tavalla kuin edellisessa Mastercam 2023 versiossa. Tässä on ohje, miten hiljainen asennus suoritetaan Mastercam 2024 versiolle käyttäen erillistä kielipakettia.

1. Lataa asennustiedosto sekä kielipaketti

Mastercam 2024 MU2 asennustiedoston voit ladata täältä:

https://zenex.fi/tuki/files/2024/asennustiedosto/ipcheck.php?latausid=mastercam2024-update2-web.exe

Mastercam 2024 suomenkielisen kielipaketin voit ladata täältä:

https://zenex.fi/tuki/files/2024/asennustiedosto/ipcheck.php?latausid=2024_fi_language_pack_mastercam.exe

2. Lataa tiedostot työasemalle

Mastercam 2024 asennustiedosto sekä kielipaketti ladataan työasemalle. Luo tiedostoille oma kansio ja kopioi molemmat tiedostot kansioon. Voit esimerkiksi luoda C:\ juureen kansion nimeltä 2024asennustiedostot . Kansion voi sitten poistaa kun asennus on suoritettu loppuun.

3. Aja asennuskäsky

Siirry kansioon, mistä asennustiedosto ja kielipaketti on kopioitu. Asennuskäskyssä annetaan parametriksi kansio, missä kielipaketti sijaitsee . Jos esimerkiksi kielipaketti on kopioitu C:\2024asennustiedostot -kansioon, käsky hiljaiselle suomenkieliselle asennukselle käyttäen metriset yksiköt olisi:

mastercam2024-update2-web.exe -sp”/silent /action=install /language=fi /languagepackpath=C:\2024asennustiedostot /CNC_DEST_DIR=C:\Program Files\Mastercam 2024 /CNC_UNIT_TYPE=M” /qn

Vapaaehtoiset asennuskäskyn kytkimet

Asennuskäskyyn voi määrittää muitakin asennusparametrejä. Nämä määritykset ovat vapaaehtoisia ja niitä voi käyttää, jos haluaa että Mastercam 2024 asentuu muilla kuin oletusasetuksilla.

• /CNC_DEST_DIR=C:\Program Files\Mastercam 2023 (oletus) – Asennussijainti
  • /CNC_UNIT_TYPE=M (metrinen) tai I (tuumat, oletus) – Yksiköt
  • /CNC_SIM_TYPE=N (NetHASP) tai H (HASP, oletus) – Lisenssityyppi
  • /CNC_INSTALL_MACHSIM=Y (oletus) tai N – Konesimuloinnin asennus
  • /CNC_SHAREDDEFAULTS=C:\Users\Public\Documents\Shared Mastercam 2023(oletus) – Jaettujen oletustiedostojen sijainti

Jos tulee ongelmia asennuksen kanssa…

Jos tulee ongelmia tai kysyttävää hiljaisen asennuksen suhteen, laita huoletta viesti osoitteeseen:

tuki@zenex.fi