Ohjelmistopohjaisen yksittäislisenssin etäkäyttö

Ongelma

Mastercamia tarvitsee käyttää työpaikan sijasta kotona.

Ratkaisu

Jos käytössä on ohjelmistopohjainen yksittäislisenssi, se toimii sillä tietokoneella, jolle lisenssi on tällä hetkellä aktivoitu. Jos se tietokone, jolla yksittäislisenssi on, viedään toiseen paikkaan, kuten kotiin, ei tarvitse tehdä mitään. Lisenssi on jo aktivoitu tuolle koneelle ja Mastercam toimii edelleen.

Jos kuitenkin haluaa siirtää lisenssin väliaikaisesti työpaikan koneelta kotikoneelle, lisenssi tulee ensin deaktivoida nykyiseltä työpaikan koneelta. Kun lisenssi on onnistuneesti deaktivoitu, se voidaan sen jälkeen aktivoida mille tahansa koneelle, jolla on käytössä Mastercam 2019 tai uudempi.

Deaktivoinnin ja aktivoinnin ohjeet löytyvät Aktivointivelhon ohjeista.

Huom. 1: Jos käytössä on Mastercam 2020 tai uudempi, mitään muuta ei tarvitse asentaa. Jos käytössä on vain Mastercam 2019, tulee asentaa Mastercam Aktivointivelhon uusin versio, jonka voi ladata tästä: https://downloads.mastercam.com/public/drivers/ MastercamLicensingSetup0620123.exe

Huom. 2: Jos käyttäjä haluaa RDP etätyöpöytäyhteyden (Remote Desktop Protocol) toimiston koneelle, Mastercam käyttää tätä konetta etätyöpöytäyhteydellä. Tämä ei kuitenkaan ole mikään optimiratkaisu, mutta se toimii.

Kategoriat: Uncategorized