Punaisen HASP USB-tikun etäkäyttö

Ongelma

Mastercamia tarvitsee käyttää työpaikan sijasta kotona.

Ratkaisu

Jos Mastercamin lisenssi on punaisella USB NetHASPilla, ohjelmistoa voidaan käyttää, jos käyttäjällä on pääsy lisenssipalvelimella. Tällöin käytettävällä koneella tulee olla pääsy virtuaaliseen erillisverkkoon, joka tunnetaan paremmin nimellä VPN (Virtual Private Network). Sen lisäksi nethasp.ini tiedostoa tulee muokata osoittamaan suoraan NetHASP palvelinen IP-osoitetta. Kunkin asennetun Mastercam version .ini tiedostoa tulee muokata, jotta niitä kaikkia voi käyttää etänä. Kukin Mastercam asennus on riippumaton toisistaan.

1. Jotta Mastercam voisi hakea lisenssin NetHASP palvelimelta tulee ladata nethasp.zip täältä: https://downloads.mastercam.com/public/drivers/nethasp.zip
  2. Pura nethasp.ini tiedosto .zip tiedostosta joko Dokumentit kansioon tai tietokoneen Työpöydälle.
  3. Klikkaa oikealla painikkeella nethasp.ini tiedostoa ja valitse Muokkaa. Tiedosto avautuu Muistiossa.
  4. Vaihda IP-osoite kohdassa NH_SERVER_ADDR = vastaamaan käytettävän NetHASP palvelimen IP-osoitetta.
  5. Klikkaa Tiedosto, Tallenna nimellä. Varmista, että Tiedoston nimi on nethasp.ini ja Tallenna nimellä kohdan Muotona on Kaikki tiedostot.
  6. Kopioi muokattu nethasp.ini tiedostoa ja liitä se Mastercamin päähakemistoon (C:\Program Files\Mastercam 202X\Mastercam). Kun saat ilmoituksen “Kohteessa on jo tiedosto, jonka nimi on nethasp.ini, valitse Korvaa kohteessa oleva tiedosto.

Huom. 1: Mitään lisenssipalvelimella ei tarvitse muuttaa, jota sitä voitaisiin käyttää etänä. Jos lisenssi on käytössä koko verkossa ja VPN-asiakkaat voivat käyttää palvelimen 475- ja 1947-portteja, etäkoneet voivat ottaa Mastercam lisenssin käyttöön palvelimelta. Jollei tämä toimi, varmista etteivät palomuuriasetukset käsittele etäyhteyksiä eri tavoin kuin paikallisia.

Huom. 2: Jos halutaan käyttää USB NetsHASP-palikkaa paikallisesti, vaikka USB-tikku olisi kytketty suoraan tähän tietokoneeseen, lisenssihallinnan ohjelma tulee myös olla asennettuna tälle koneelle. Uusi NetHASP palvelimen asennusta varten tulee varten sen voi ladata osoitteesta: http:// https://downloads.mastercam.com/public/drivers/mastercam-licensemanager.zip.Kysyttäessä asennuksen aikana valitaan lisenssipalvelimen asennus palveluna (service).

Huom. 3: Jos käyttäjä haluaa RDP etätyöpöytäyhteyden (Remote Desktop Protocol) toimiston koneelle, Mastercam käyttää tätä konetta etätyöpöytäyhteydellä. Tätä voidaan käyttää, koska etäkäytettävä kone on edelleen suoraan yhteydessä verkon lisenssipalvelimeen, joka jakaa NetHASP-lisenssiä. Tämä ei kuitenkaan ole mikään optimiratkaisu, mutta se toimii.