Sinipunaisen HASPin etäkäyttö

admin /

Ongelma

Mastercamia tarvitsee käyttää työpaikan sijasta kotona.

Ratkaisu

Jos Mastercam lisenssi on sinipunaisella HASPin USB-palikalla, Mastercam toimii millä tahansa koneella johon HASP on kytketty. Kun käyttäjä menee käyttämään Mastercamia työpaikan koneelta toiselle koneella, hänen tulee muistaa ottaa USB HASP mukaan. Jos yleensäkin halutaan käyttää Mastercamia toisella tietokoneella, HASP voidaan siirtää mille tahansa koneelle, jolle Mastercam on asennettu. Tällä ei ole mitään vaikutusta alkuperäisen koneen lisenssiin. Kun sille palataan, Mastercam toimii, kun HASP USB on liitetty takaisin koneeseen. Mastercam voidaan asentaa niin monelle koneelle, kuin halutaan. Kuitenkin se toimii ainoastaan sillä koneelle, johon HASP on liitetty.

Huom. 1: Uudella koneella, johon on asennettu ainoastaan Mastercam, on asennettava myös HASP ohjaimet. Ohjaimet löytyvät täältä:
C:\Program Files\Mastercam 202X\Mastercam\common\HASPUserSetup.exe
Kaksoisklikkaa HASPUserSetup.exe asentaaksesi ohjaimet.

Huom. 2: Windows Etätyöpöydän kautta ei voi käyttää Mastercamin USB HASPia. Paikallista USB-portti ei tunnisteta oikein tämän yhteyden kautta eikä ohjelmisto toimi.

Huom. 3: Jos USB HASP kytketään toiseen koneeseen, jolla aika on muutettu toiseksi kun alkuperäisellä koneella, saattaa seurata ongelmia. Uudella koneella, jolle HASP USB liitetään, ajan on oltava myöhäisempi kuin edellisellä koneella, josta HASP otettiin irti. Merkkaa ylös sen koneen aika, jolta HASP otettiin, ja tarkasta sen koneen aika, jolle HASP liitetään.